Välkommen till ditt livs bästa tid!

 

Att bli en Lundastudent kan vara det roligaste som finns och du kommer att få en oförglömlig tid. Vi på Östgöta Nation välkomnar dig till en vårtermin full av fester, glädje och allt som hör studentlivet till. Östgöta Nation, eller ÖG som vi kallar oss, har funnits enda sedan 1668 och är din port in i studentlivet. Nationen är en samlingsplats för studenter. Här hittar du de galnaste festerna, den godaste maten och framförallt möter du vänner för livet. Vi erbjuder nattklubbar, restauranger, pubar, idrott och mycket mer.

För att välkomna dig som novisch, dvs. en nyantagen student vid universitetet, extra mycket till Lund har vi på ÖG en så kallad Novischperiod. Denna period handlar helt och hållet om att just du som novisch ska ha det så roligt som möjligt samtidigt som du möter andra novischer, men också de studenter som har varit i Lund en längre tid. Du får svar på alla dina frågor och framförallt får du en oförglömlig upplevelse. Varmt välkommen till Lundalivet och till oss på Östgöta Nation!

ÖG är Lunds äldsta och mest centrala nation. Nationen är känd för sina smockfulla klubbar (Downtown och Sunset), gastronomisk mat men kanske framförallt för den otroliga stämningen och den fantastiska gemenskapen som finns mellan de 80 förmän (ansvariga för nationens olika utskott), 500 aktiva (som jobbar i de olika utskotten) och de 2 400  medlemmarna. Alla är välkomna att engagera sig inom nationen och hjälpa oss med vårt arbete att hålla den dagliga verksamhet vid liv!

Inskrivning!

Hela studentverksamheten i Lund bygger på ett samarbete med tre stöttepelare: studentlund, akademiska föreningen och nationerna. När du har anmält dig på studentlund.se måste man skriva in sig på en nation för att medlemskapet ska fullbordas, och ÖG rekommenderar DIG att skriva in dig hos OSS! Vår inskrivningsperiod sträcker sig måndag till lördag mellan den 22 augusti och den 17 september och under dessa dagar kommer det finnas massvis av ÖG-profiler närvarande som kan besvara alla tänkbara frågor och hjälpa dig att avsluta det sista steget i medlemskapet en av Sveriges största studentorganisation! Vi vill göra allt i vår makt för att du ska hitta den nation som du känner dig mest tillhörande, förhoppningsvis Östgöta! I inskrivningen kan man även anmäla sig till Östgöta Nations Novischperiod vilken består av fyra äventyrsfulla event och en avslutande brakfest. Även om vi är ödmjuka bör det understrykas att vi är den absolut ledande nationen inom just Novischrelaterade event, få nationer kan jämföras på denna punkt!

Om du redan nu skulle ha några frågor tveka inte att höra av dig till våra Novischförmän, Malin och Louvisa, vars ansvar är att välkomna alla Novischer på Östgöta Nation så där lite extra mycket. Ni når dem på novischeriet@ostgota.nu, utnyttja denna möjlighet, de är fulla av svar!

Återigen vi på ÖG vill önska er varmt välkomna till vår nation!

Psst! Missa inte att anmäla dig till våra novischaktiviteter

DSC_2565