Maten på Östgöta Nation

Här på Östgöta är vi mycket stolta över den mat vi lagar och serverar.

Våra otaliga matutskott lyckas oavbrutet med att skapa nya goda måltider till våra besökare vilket har fått ryktet om maten på Östgöta Nation att spridas vida omkring i Lund.

Varje vecka har vi luncher måndag till onsdag, tisdagsmiddagen Maggans samt brunchen Tages varje söndag. Varannan vecka har vi dessutom den eminenta puben Punkan som serverar både mat och dryck från ett stort sortiment.

Mest berömda är vi nog dock för våra sittningar. Sunsetsittningen har funnit i flera decennier och levererar alltid sittningsmat av toppkvalité. Här får besökaren välja mellan två olika förrätter och efterrätter och får dessutom en suverän huvudrätt. I Studentlund är vi unika med detta upplägg. På vår sittning Downtown som äger rum torsdagar jämna veckor är upplägget densamma som för Sunset. Vill du boka en sittning? Maila pqe@ostgota.nu

 

Vårt absoluta flaggskepp när det kommer till maten är Söderströms källare, den första femrätterssittningen i Lund. Här serveras avancerade rätter med mycket smak ackompanjerat med drycker utvalda för att passa med maten. Sittningen hålls en fredag varje månad och är alltid slutsåld så se till att boka bord i tid!

Vi har nya rätter inför varje sittning, här kan ni se en expempelmeny från en Sunsetsittning!

Förrätter:

Het morotsoppa med chiliolja

Citronmarinerad vit sparris med serranoskinka och ruccolacreme

Huvudrätt:

Helstekt Entrecôte med Sötpotatispuré och chiopotlesmörsås

Efterrätter:

Plommonpaj med vaniljsås

Italiensk chokladkaka